Entrada destacada

A mode de resum : 29 oct 2017 + actualització 14 des. 2017

A mode de resum: Europa demana dues coses: Rule of law (imperi de la llei o actuar dins de la legalitat); "la força dels argument...

dissabte, d’octubre 28, 2017

Nacions Unides: opinió d'un expert seu en referència a l'article 155

Oficina de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides sobre els Drets Humans.
Expert independent de les Nacions Unides urgeix Espanya a revertir l'apliació de l'article 155.

Arguments:


  • treure l'autonomia va contra els drets humans, en concret és un retrocés en el Pacte de Drets Civils i polítics, articles 1, 9, 25, 27 i contra la Constitució Espanyola ( Constitució espanyola en Pdf ) als articles 10 i 96, així com lleis espanyoles que implementen aquest pacte dels drets humans. 
  • negar el dret a l'autodeterminació va contra l'article 1 del Pacte Internacional de drets civils i polítics ( pacte internacional de drets civils i polítics a wikipedia  ; Text del Pacte de Drets Civils i polítics a la pàgina de Nacions Unides )
  • El principi d'integritat territorial només es pot aplicar en relació a tercers estats estrangers, no en relació al dret a una població a expressar la seva voluntat de controlar el seu futur (ho vaig comentar en una altra entrada, sobre la sentència de la Haia en referència a Kosovo, on es sostenia el mateix).
  • La llei internacional d'autodeterminació va més enllà dels processos de descolonització. 

El text de l'analista de les Nacions Unides (en anglès) avisant de la il·legalitat nacional i internacional de l'aplicació del 155:
UN independent expert urges Spanish Government to reverse decision on Catalan autonomy

Per cert, pels que diguin que els catalans no estan discriminats, que expliquin això:

https://www.fdbetancor.com/2015/05/22/the-fragmentation-of-states-elite-access-to-power-in-spain-and-britain/
Només 1 dia, en 300 anys, ha estat cap de govern un català a Espanya si no es tenen en compte els excepcionals i breus períodes republicans.
Comptant els períodes republicans, poc més de 600 dies (no arriba a dos anys) en 300 anys.
Si la discriminació no existís, en un període tant llarg com són 300 anys, la presència de caps de govern catalans a Espanya s'acostaria a la proporció de població catalana en el conjunt d'Espanya.
Hi ha, per tant, una discriminació i és sostinguda a través del temps, dels segles, de les constitucions i dels règims polítics.